Programi

 

Uganda

program potovanja (16 dni)

1.DAN  Polet z letalom iz Ljubljane ali Benetk preko Istanbula do letališča Entebbe v Ugandi. V primeru poleta iz Benetk, bo organiziran prevoz iz Ljubljane do letališča.

2.DAN  Pristanek v zgodnjih jutranjih urah V Entebbe in namestitev v prenočišču. Ogled mesta s tržnico, nakup hrane in priprave za odhod.

 

3.DAN  Zgodaj zjutraj odhod s terenskimi vozili proti severu do rezervata Zino Rhino Sanctuary, kjer se bomo v naravnem okolju sprehajali med nosorogi. Spimo v šotorih ob parku.

 

4.DAN  Vožnja do Murchison National Park, ogled impozantnih slapov na reki Nil in plovba z ladjico pod slapovi. Spanje v kampu ob Nilu.

 

5.DAN  Prečkanje Nila s splavom in vožnja po parku, kjer bomo videli večino afriške savanske divjadi. Zelo primerno za foto safari. Vračanje s splavom na levi breg Nila in vožnja proti Albertovemu jezeru. Spanje v penzionu ob jezeru.

 

6.DAN  Raziskovanje ribiških vasic ob Albertovem jezeru in nočitev v Fort Portalu.

 

7.DAN  Vožnja do Kazinga kanala, ki povezuje jezeri Edward  in George. Izlet s čolnom. Kazinga kanal je stičišče neokrnjene narave, kjer bomo videli na stotine povodnih konjev in tudi kakšnega krokodila ter še mnogo drugih živali. Spanje v kampu ob kanalu.

 

8.DAN  Vožnja do Queen Elizabeth National Parka, safari z avtomobili z lokalnim vodnikom. Poleg slonov, številnih vrst antilop, bivolov, afriških divjih svinj in hijen, bomo videli tudi leve, ki poležavajo v krošnjah dreves. To je edinstvena levja navada značilna samo za tukajšnje ožje geografsko področje. Spanje v slikovitem kampu, kjer se bomo tik ob meji s Kongom družili s povodnjimi konji.

 

9.DAN  Vožnja do Bwindi Impenetrable National Parka. Ob vnaprejšnjem dogovoru možen ogled goskih goril. Štiri urni izlet v park z lokalnimi vodniki stane okrog 600 euro in se plača posebej na kraju samem. Zelo drago, vendar enkratno doživetje. Spanje v kampu.

 

10.DAN   Vožnja do jezera Bunyonyi mimo zanimivih vasi. Raziskovanje okolice prelepega  jezera. Spanje v kampu.

 

11.DAN  Začetek trodnevnega izleta po jezeru Bunyonyi. Kombinacija vožnje s kanuji in pohodništva. Med drugim bomo: obiskali tradicionalnega zdravilca, obiskali obrtne delavnice na vasi, jedli lokalno hrano pri domačinih, obiskali bivšo kolonijo gobavcev, pristali na kazenskem otoku, obiskali pleme Batwa (Pigmejci) ob Rwandski meji, se udeležili plesa domačinov in še kaj. Spanje v šotorih.

 

12.DAN  Nadaljevanje izleta in aktivnosti prejšnjega dne.

 

13.DAN  Nadaljevanje aktivnosti na jezeru in okolici in zaključek ter vrnitev v bazo.

 

14.DAN  Celodnevna vožnja s številnimi postanki v smeri Entebbe. Nočitev v hotelu ob poti.

 

15.DAN  Prispetje v Entebbe, nastanitev in prosto. Možen ogled nočnega življenja v Kampali (se plača posebej).

 

16.DAN  Transfer na letališče in polet domov. 

 

 

​V ceno je vštet letalski prevoz in takse, viza, vsi prevozi s terenskimi vozili (lokalni šoferji), vodenje, lokalni vodniki, vstopnine v narodne parke, prenočišča, dvojno Coris zavarovanje in hrana (dvakrat dnevno), ki jo sami pripravljamo ob poti v kampih in prenočiščih ter ustekleničena voda. Kakšen priboljšek in pa res vrhunsko tropsko sadje si boste kupovali sami na tržnicah. V ceno ni vštet ogled goril, morebitni ogled šimpanzov in pa organizacija nočnega življenja V Kampali zadnji dan.

Pridružujemo si pravico do 30% spremembe programa brez denarnega povračila ali nadomestila potniku. Glej:  VRSTE POTOVANJ

Za slovenske državljane je potreben potni list z veljavnostjo najmanj 6 mesecev. 

Obvezen je tudi veljaven "Rumeni karton" (Yellow Fewer Certificate) za cepljenje proti rumeni mrzlici - ga preverjajo na meji. 

Cena:  2.490,00 Euro

V primeru spremembe cene letalske vozovnice, se lahko cena spremeni.

ODHODI:  

December 2018        Zbiramo prijave

Glej tudi:         Več o poti

 

 

Zelenortski otoki - Cabo Verde (Afrika)

program potovanja (16 dni)

Obiskali bomo tri otoke od devetih naseljenih:

​1.DAN  Polet iz Ljubljane ali Benetk proti otoku Santiago.

2.DAN  V zgodnjih jutranjih urah pristanek v glavnem mestu Praia in namestitev v preprostem penzionu. Ogled mesta in afriške tržnice.

3.DAN  Polet z letalom na otok Fogo. Pristanek v Sao Filipe. Ogled mesta. Zvečer plovba s trajektom na otok Bravo. Namestitev v penzionu in nočitev.

 

4.DAN  Vožnja in pešačenje po slikovitem otoku in nočitev v odročni ribiški vasi.

 

5.DAN  Celodnevno pohodništvo po otoku ob samotnih plažah in klifih. Vrnitev v vas in nočitev.

 

6.DAN  Kopanje in samostojni sprehodi. Vrnitev v glavno mesto Brave in nočitev.

 

7.DAN  Zgodaj zjutraj vrnitev z ladjo na Fogo. Po odmoru vožnja proti vznožju enega najbolj spektakularnih vulkanov na svetu. Ogled vasi, pohajkovanje po okolici in nočitev v preprostem penzionu.

 

8.DAN  Vzpon z lokalnim vodičem na vulkan Fogo (opcija z doplačilom) ali pohodništvo po vulkanskem področju.

 

9.DAN  Pohod z vulkanskega platoja proti morju, cca 6 ur hoda. Nočitev v penzionu ob morju.

 

10.DAN  Vožnja proti glavnemu mestu Sao Filipe, vmes nekajurni postanek na divji plaži.

 

11.DAN  Prosto za pohajkovanje in odkrivanje plaž.

 

12.DAN. Polet iz Sao Filipe nazaj v Praio. Sprehod do obale, obisk tržnice. Večer preživimo v klubu z živo glasbo.

 

13.DAN Vožnja po otoku mimo idiličnih vasi in divjih plaž. Nočitev v slikovitem zalivu na severu otoka.

 

14.DAN  Nadaljevanje vožnje ob vzhodni obali ob pečinah in klifih. Spanje v ribiški vasi.

 

15.DAN  Vrnitev v Praio in prosto.

 

16.DAN  Polet iz Praie proti Benetkam ali Ljubljani.

 

V ceno je vključen prevoz z letalom Ljubljana – Praia – Ljubljana. V primeru poleta iz Benetk je vključen tudi prevoz do Benetk in nazaj. Vključen je lokalni let z otoka Santiago do Foga in nazaj ter ladja Fogo – Brava – Fogo. Vključeni so vsi prevozi in nočitve z zajtrkom.

 

Ostalo hrano si potniki plačujejo sproti sami.  Vključeno je tudi zdravstveno zavarovanje Coris dvojno.

V ceno ni vključena viza (40,00 Euro) in pa lokalni vodnik za pohod na vulkan Fogo.


Pridružujemo si pravico do 30% spremembe programa brez denarnega povračila ali nadomestila potniku.

Glej:  VRSTE POTOVANJ

Za slovenske državljane je potreben potni list z veljavnostjo najmanj 6 mesecev. Cepljenja niso potrebna.

 

Cena:  2.495,00 Euro

V primeru spremembe cene letalske vozovnice, se lahko cena spremeni.

ODHOD:

09.06.2018        Zbiramo prijave

Glej tudi:         Več o poti

 

 

Albanija

program potovanja (16 dni)

 

 

1.DAN  V zgodnjih jutranjih urah odhod iz Ljubljane, vožnja mimo Zagreba proti Srbiji. Spanje v penzionu mestu Nova Varoš pred črnogorsko mejo.

 

2.DAN  Vstop v Črno goro, vožnja mimo Podgorice proti albanski meji. Po prečkanju meje se vzpenjamo proti pogorju Bjeshket e Namuna (albanska stran Prokletije). Spanje na gorskem prelazu v šotorih ali v primeru slabega vremena v penzionu.

 

3.DAN  Vožnja po makadamski gorski cesti proti odmaknjeni dolini Theth. Ogled vasice in starodavne kule, kjer so se nekoč skrivali moški pred krvnim maščevanjem.  Hrana v kmečkem turizmu in kampiranje.

 

4.DAN  Sprehodi po slikoviti dolini. Opcija z doplačilom: trekking z lokalnim vodnikom. Spanje v šotorih.

 

5.DAN  Celodnevna vožnja vzdolž samotne doline proti mestu Shkoder. Na poti ogled starega turškega kamnitega mosta Ura e mesit. Nastanitev v hotelu v Shkodri in sprehodi po mestu.

 

6.DAN  Ogled foto galerije Marubi in vzpon na grad Rozafa, Vožnja proti naravnemu rezervatu ob jadranski obali. Prosto za raziskovanja obale in močvirja. Spanje v penzionu v rezervatu.

 

7.DAN  Vožnja do zgodovinskega mesta Kruje. Peš ogled mesta in vožnja do slikovitega kampa na jadranski obali. Večerja in kampiranje.

 

8.DAN  Vožnja proti Beratu, na poti ogled samostana Ardenica in antičnega spomenika Apollonia. V Beratu individualno potepanje po starem mestu. Nastanitev v privatnih sobah na gradu.

 

9.DAN  Vožnja od Berata po zanimivi dolini do pogorja Tomori z mnogimi vmesnimi postanki in nadaljevanje vzpona do gorske vasice Gjerbes. Spanje v zelo preprostem hotelu.

 

10.DAN  Peš pohod in ogled nekaj odmaknjenih gorskih vasi. Popoldne se po zapletenih brezpotjih vračamo v dolino, kjer spimo v vasi Buz v privatnih sobah.

 

11.DAN  Vožnja skozi mesta Fier in Vlora preko prelaza Llogara do obale Jonskega morja. Kampiranje v obmorskem kraju Dhermi, kjer vas čakajo čudovite plaže z okroglimi belimi kamenčki, kjer boste lahko skoraj sami.

 

12.DAN  Dan preživimo na plažah Dhermija.

 

13.DAN  Vožnja ob prekrasni albanski rivieri z mnogimi postanki. Daljši postanek v zalivu Palermo, kjer je bila za časa komunističnega režima pomorska vojaška baza. Nadaljujemo vožnjo mimo Sarande do Gjirokastre, enega najlepših mest v državi in rojstni kraj komunističnega diktatorja Enverja Hodže. Ogledi gradu in mesta. Spanje v hotelu.

 

14.DAN  Celodnevna vožnja po eni najlepših albanskih planinskih cest z mnogimi postanki, kjer bomo skoraj sami, v smeri proti Korči. Spimo v lepem kampu na poti.

 

15.DAN  Opravimo še ostanek poti do Korče. Nakupi na veliki bučni tržnici in nadaljujemo vožnjo ob zahodni (albanski) obali Ohridskega jezera. Vstop v Makedonijo (F.Y.R.O.M.) in spanje v penzionu ob Mavrovskem jezeru.

 

16.DAN  Celodnevna vožnja mimo Skopja, Niša, Beograda, Zagreba in prihod v Ljubljano v poznih nočnih urah. V primeru zastojev na cestah in na mejah bomo prenočili še enkrat v bungalovih na srbsko-hrvaški meji in prispeli v Ljubljano drugi dan dopoldne. Zato si rezervirajte še en prosti dan dopusta.

 

Alternativa 16. dnevu je letalski polet iz Skopja do Ljubljane. Cena omenjene letalske karte ni všteta v ceni potovanja. Karto kupi potnik pri nas vsaj 2 tedna pred začetkom potovanja.

 

 

V ceno je vključen prevoz v terenskih avtomobilih, prenočišča, vodenje, stroški lokalnih vodnikov (razen, kjer je navedeno v programu, da se plača posebej) in coris zavarovanje. V ceno ni vključena hrana in pijača, ki jo potniki plačujejo sami sproti.  Posebej se plačujejo tudi vstopnine v galerije, muzeje, gradove in drugo.

 

Pridružujemo si pravico do 30% spremembe programa brez denarnega povračila ali nadomestila potniku.

Glej:  VRSTE POTOVANJ

 

Slovenski državljani potrebujejo za potovanje zgolj osebno izkaznico.

 

Cena:  1.095,00 Euro

 

ODHOD:

14.07.2018        Zbiramo prijave

Glej tudi:         Več o poti

 

 

Kosovo (preko Albanije)

program potovanja  (11 dni)

1.DAN  Odhod iz Ljubljane v zgodnjih jutranjih urah, vožnja mimo Zagreba proti Srbiji. Spanje Nova Varoš v penzionu pred črnogorsko mejo.

 

2.DAN  Vstop v Črno goro in vožnja do Plavskega jezera. Postanek za sprehod in okrepčilo. Prečkanje črnogorsko-albanske meje in kratka vožnja do lepe gorske doline na albanski strani pogorja Prokletije (Bjeshket e Namuna). Spanje v brunaricah. Večerja ob izključno lokalni domači hrani.

 

3.DAN  Po zajtrku celodnevni pohod z lokalnim vodnikom in ogled doline. Za tiste z manj kondicije prosto za samostojne sprehode. Domača večerja in kampiranje ali spanje v brunaricah.

 

4.DAN  Vožnja skozi slikovito gorsko pokrajino in spust do Skadarskega jezera in mesta Shkoder. Postanek, sprehod po tržnici, ogled fotografske galerije Marubi, kosilo. Nadaljujemo vožnjo čez samotne planine proti mestu Kukes. Spanje v penzionu ob poti.

 

5.DAN  Vožnja mimo Kukesa in prečkanje albansko-kosovske meje. Vožnja skozi pokrajino Dragaš in postanek v podeželskem mestu z istim imenom. Pijača v mestni kavarni z domačo lokalno atmosfero. Vožnja do vasice Dikance, kjer živijo Gorjani in potem do vasi Brod ob vznožju pogorja Šar planina. Nastanitev v penzionu, večerja v domači gostilni.

 

6.DAN  Celodnevni pohod po pogorju Šar planine skupaj ali individualno. Če bo možno ogled ovčjih staj in pasje farme šarplanincov. Spanje v penzionu.

 

7.DAN  Vožnja do zgodovinskega mesta Prizren s turškim pridihom. Ogled starega mesta z lokalnim vodnikom. Prosto. Nočitev v starem mestu Prizrena.

 

8.DAN  Vožnja do mesta Gjakove, sprehod po starem lesenem delu bazarja. Prosto. Nastanitev v stari tradicionalni albanski kuli (stolpičasta utrjena hiša) in domača večerja.

 

9.DAN  Zjutraj obisk srbskega samostana Visoki Dečani in prisostvovanje pravoslavnemu obredu s petjem, ki je enkratno kulturno doživetje. Pozneje še vožnja do ženskega samostana Pečka patrijarhija in ogled. Vrnitev do naše kule in domača večerja.

 

10.DAN  Celodnevna vožnja proti Črni gori in Srbiji. Nočitev v Valjevu.

 

11.DAN  Vožnja proti Beogradu in Zagrebu in prihod v Ljubljano ob večernih urah.   

V ceno je vključen prevoz v terenskih avtomobilih, prenočišča, vodenje, stroški lokalnih vodnikov in coris zavarovanje. V ceno ni vključena hrana in pijača, ki jo potniki plačujejo sami sproti in vstopnine v galerije, muzeje, gradove idr. Če se bo v času našega bivanja na Kosovu odvijala kakšna poroka, se je bomo udeležili in našo časovnico ustrezno prilagodili temu dogodku. Obisk poroke se plača posebej na lokaciji.

 

Na Kosovu se plačuje z evri, v Albaniji pa z leki, ki jih bomo kupili v menjalnici V Shkodri.

 

Za slovenske državljane je za Kosovo potreben potni list z veljavnostjo najmanj 6 mesecev.

 

Osebna izkaznica ni dovolj.

 

Pridružujemo si pravico do 30% spremembe programa brez denarnega povračila ali nadomestila potniku.

Glej:  VRSTE POTOVANJ

 

Cena:  690,00 Euro

 

ODHODI:

26.04.2018       Zbiramo prijave

(11 dni, vrnemo se 06.05.2018)

Glej tudi:        Več o poti

 

Turčija /East Line/

program potovanja  (17 dni)

 

 

DALJŠA VARIANTA: avto – letalo

 

1 DAN.  V zgodnjih jutranjih urah odhod iz Ljubljane z avtomobili. Vožnja mimo Zagreba, mimo Beograda s številnimi postanki. Spanje v bližini Pirota v Srbiji.

 

2.DAN.  Vstop v Bolgarijo, vožnja mimo Sofije s številnimi postanki. Prečkanje turške meje in spanje v mestu Edirne tik za mejo, z večernim sprehodom po mestu.

 

3.DAN.  Vožnja mimo Istanbula, prečkanje mostu preko Bosporja in vožnja do mesta Bolu in nočitev.

 

4.DAN.  Vožnja do zgodovinskega mesta Safranbolu, ki je pod Unescovo zaščito. Ogled starega dela Čarši in nočitev.

 

5.DAN.  Izlet v Yoruk Koyu. Prosto za samostojne oglede in nočitev.

 

6.DAN.  Vožnja proti Kapadokiji z mnogimi postanki. Nočitev v penzionu v Kapadokiji.

 

7.DAN.  Ogled Kapadokije: Goreme, Urgup, Zelve. Nočitev.

 

8.DAN.  Prosto za samostojne izlete in sprehode. Nočitev v Kapadokiji.

 

9.DAN.  Vožnja do Nemrut Dagi. Spanje v bližini.

 

10.DAN.  Vzpon na vrh in prosto. Pričakamo sončni zahod. Nočitev.

 

11.DAN.  Vožnja ob jezeru Van do Dogubayazita. Nočitev.

 

12.DAN.  Ogled palače Ishak Paša in vožnja do mesta Kars. Nočitev.

 

13.DAN.  Ogled bivše armenske prestolnice Ani. Nočitev v bližini Karsa.

 

14.DAN.  Ogled številnih starih gruzijskih cerkva ob Georgijan Valleys. Nočitev v Yusufeli.

 

15.DAN.  Vožnja do Rize in sprehod med plantažami čaja. Obiščemo samostan Sumela. Nočitev Cošandere.

 

16.DAN.  Vožnja do Trabzona in prosto.

 

17.DAN.  Polet iz Trabzona proti Ljubljani.

 

 

V ceno je vključen prevoz s terenskimi avtomobili ali kombiji, mostnine, cestnine, prenočišča, vodenje, stroški lokalnih vodnikov, letalska karta Trabzon – Ljubljana in Coris zavarovanje. V ceno ni vključena hrana in pijača, ki jo potniki plačujejo sami sproti. Posebej se plačujejo tudi vstopnine v cerkve, muzeje, samostane in galerije..

 

Slovenski državljani potrebujejo potni list z veljavnostjo vsaj 6 mesecev.

Pridružujemo si pravico do 30% spremembe programa brez denarnega povračila ali nadomestila potniku.

Glej:  VRSTE POTOVANJ

 

Cena:  1.900,00 Euro

 

V primeru spremembe cene letalske vozovnice, se lahko cena spremeni.

 

ODHOD:

11.08.2018       Zbiramo prijave

Glej tudi:        Več o poti

 

Turčija /East Line/

program potovanja  (15 dni)

 

 

KRAJŠA VARIANTA: letalo - avto – letalo

 

1.DAN.  Let iz Ljubljane do Istanbula. Poberemo vas na letališču Ataturk in nadaljujemo vožnjo z avtomobili, prečkamo most preko Bosporja, sledi vožnja do mesta Bolu in nočitev.

 

2.DAN.  Vožnja do zgodovinskega mesta Safranbolu, ki je pod Unescovo zaščito. Ogled starega dela Čarši in nočitev.

 

3.DAN.  Izlet v Yoruk Koyu. Prosto za samostojne oglede in nočitev.

 

4.DAN.  Vožnja proti Kapadokiji z mnogimi postanki. Nočitev v penzionu v Kapadokiji.

 

5.DAN.  Ogled Kapadokije: Goreme, Urgup, Zelve. Nočitev.

 

6.DAN.  Prosto za samostojne izlete in sprehode. Nočitev v Kapadokiji.

 

7.DAN.  Vožnja do Nemrut Dagi. Spanje v bližini.

 

8.DAN.  Vzpon na vrh in prosto. Pričakamo sončni zahod. Nočitev.

 

9.DAN.  Vožnja ob jezeru Van do Dogubayazita. Nočitev.

 

10.DAN.  Ogled palače Ishak Paša in vožnja do mesta Kars. Nočitev.

 

11.DAN.  Ogled bivše armenske prestolnice Ani. Nočitev v bližini Karsa.

 

12.DAN.  Ogled številnih starih gruzijskih cerkva ob Georgijan Valleys. Nočitev v Yusufeli.

 

13.DAN.  Vožnja do Rize in sprehod med plantažami čaja. Obiščemo samostan Sumela. Nočitev Cošandere.

 

14.DAN.  Vožnja do Trabzona in prosto.

 

15.DAN.  Polet iz Trabzona proti Ljubljani.

 

 

V ceno je vključen prevoz s terenskimi avtomobili ali kombiji, mostnine, cestnine, prenočišča, vodenje, stroški lokalnih vodnikov, letalska karta Ljubljana – Istanbul in Trabzon – Ljubljana in Coris zavarovanje. V ceno ni vključena hrana in pijača, ki jo potniki plačujejo sami sproti. Posebej se plačujejo tudi vstopnine v cerkve, muzeje, samostane in galerije..

 

Slovenski državljani potrebujejo potni list z veljavnostjo vsaj 6 mesecev.

Pridružujemo si pravico do 30% spremembe programa brez denarnega povračila ali nadomestila potniku.

Glej:  VRSTE POTOVANJ

 

Cena:  2.150,00 Euro

 

V primeru spremembe cene letalske vozovnice, se lahko cena spremeni.


ODHOD:

11.08.2018       Zbiramo prijave

Glej tudi:        Več o poti

 

Jordanija

program potovanja  (12 dni)

 

 

1.DAN.  Let iz Brnika v Amman. Pristanek na letališču Queen Alia Int.Airport, kjer nas čakajo avtomobili. Po opravljenih formalnostih se odpeljemo do Madabe. Nočitev.

 

2.DAN.  Ogled bizantinskih mozaikov v cerkvi St.George. Sprehod po starem mestu in ogled delavnice mozaikov. Prosto in nočitev.

 

3.DAN.  Vožnja proti Mrtvemu morju. Obisk vročih vrelcev Hammamat Main. Kopanje v Mrtvem morju (Amman beach). Nadaljujemo pot skozi Wadi Mujib. Nočitev v kraju Karak

 

4.DAN.  Ogled gradu, sprehod po ulicah. Vožnja do starodavne kamnite vasice Dana. Nočitev v vasi.

 

5.DAN.  Peš izlet po parku z lokalnim vodnikom. Nočitev v vasi Dana.

 

6.DAN.  Vožnja do Wadi Muse in nočitev.

 

7.DAN.  Vožnja do starodavne Petre. Celodnevni sprehod po kanjonu. Nočitev v Wadi Musa.

 

8.DAN.  Vožnja do Male Petre (Baida). Ogled votlin in bivših beduinskih bivališč. Vožnja do Wadi Ruma. Nastanitev v šotorih v puščavi.

 

9. DAN.  Kombinacija vožnje z lokalnimi terenskimi vozili in pešačenje po puščavi. Spanje v šotorskem beduinskem naselju.

 

10.DAN.  Vračanje v matično vas z avtomobili. Možnost vračanja na kameli (proti doplačilu).

Spanje v beduinskih šotorih.

 

11.DAN.  Odhod iz puščave in celodnevna vožnja po Desert Highway proti Al-Azraq. Nočitev.

 

12.DAN.  Ogled gradu Quasayr Amra. Vožnja do letališča Qeen Alia in polet domov.

 

 

Cena vključuje letalsko karto Ljubljana – Amman – Ljubljana, prevoze s kombijem, cestnine, prenočišča, vodenje, stroški lokalnih vodnikov, zavarovanje Coris, vstopnino v Petro in na Amman beach (Mrtvo morje). Ostale vstopnine v cerkve, muzeje, galerije plačujejo potniki sami sproti.

Hrana ni vključena v ceno in jo plačujejo potniki sami sproti.

 

Slovenski državljani potrebujejo potni list z veljavnostjo vsaj 6 mesecev. Vizum dobimo na letališču v Ammanu. Strošek vizuma plača vsak potnik sam.

Pridružujemo si pravico do 30% spremembe programa brez denarnega povračila ali nadomestila potniku.

Glej:  VRSTE POTOVANJ

 

Cena:  1.950,00 Euro

 

V primeru spremembe cene letalske vozovnice, se lahko cena spremeni.

 

ODHOD: S programom pričnemo ponovno

aprila 2018       Zbiramo prijave

Glej tudi:        Več o poti

 

Jasenovac – Kozara – Lonjsko polje – Romsko naselje

Podaljšani vikend iz serije  »Zgodilo se je čisto blizu vas«

program potovanja  (3 dni)

1.DAN – PETEK

Odhod iz Ljubljane zgodaj dopoldne. Vožnja mimo Zagreba do Jasenovca. Ogled muzeja -taborišča in spominskega parka Jasenovac. Po ogledu postanek in odmor v mestu Jasenovac. Vožnja do parih vasi, ki so bile prizorišča konfliktov med leti 1991 in 1995. Obiskali bomo dve domačiji, se pogovarjali z ljudmi in videli, kako tukaj živijo danes. Vožnja do državne meje na reki Uni in  vstop v Kozarsko Dubico v BIH. Nastanitev in večerja v tradicionalni etno restavraciji z domačo živo  glasbo (starogradske pesmi). Nočitev v Kozarski Dubici.

2.DAN – SOBOTA

Zajtrk (tradicionalno pečen burek) in vožnja po stranskih poteh do spomenika in rekreacijskega centra na planini Kozara. Ogled spomenika, muzeja in prigrizek. Sledi vožnja po stranpoteh v dolino do pravoslavnega ženskega samostana Moštanica. Ogled in vožnja nazaj proti Kozarski Dubici ter prečkanje meje na Hrvaško. Vožnja mimo izliva Une v Savo proti naravnemu parku Lonjsko polje. Nastanitev v kmečkem turizmu, večerja in nočitev.

3.DAN – NEDELJA

Ogled nekaterih predelov Lonjskega polja. Tradicionalne lesene hiše, štorklje, pašniki, splav čez Savo. Možnost veslanja s kanuji po kanalih Save (opcija z doplačilom). Popoldne vožnja do romskega naselja v okolici Siska. Obisk naselja, kjer bomo gostje pri romski družini. Spoznali bomo v živo, kako živijo, s kakšnimi problemi se ukvarjajo in kaj sploh počnejo. Ti obiski so večinoma zelo zanimivi in zabavni hkrati. V zgodnjih večernih urah vožnja mimo Zagreba in vračanje proti Ljubljani.

 

V ceno je vključen prevoz v terenskih avtomobilih ali kombijih, prenočišča, vodenje, stroški lokalnih vodnikov. Cena vključuje tudi večerjo 1.dan (Kozarska Dubica), zajtrk – burek 2.dan, večerjo 2.dan (Lonjsko polje) in zajtrk 3.dan. Ostale prigrizke in pijačo si plačujejo potniki sami.

 

Slovenski državljani potrebujejo veljavno osebno izkaznico ali potni list.

Pridružujemo si pravico do 30% spremembe programa brez denarnega povračila ali nadomestila potniku.

Glej:  VRSTE POTOVANJ

 

Cena:  230,00 Euro

 

ODHOD:

27.04.2018       Zbiramo prijave

Glej tudi:        Več o poti

 

Mostar – Konjic - Titov bunker – Lukomir

Podaljšani vikend iz serije  »Zgodilo se je čisto blizu vas«

program potovanja  (4 dni)

1.DAN – ČETRTEK

Odhod iz Ljubljane v zgodnjih jutranjih urah, prečkanje hrvaške meje in vožnja proti Splitu in Mostarju (BIH). Na poti proti Mostarju ogled trdnjave Počitelj. Ogled starega dela Mostarja in nočitev.

 

2.DAN – PETEK

Odhod proti mestu Konjic in obisk TITOVEGA BUNKERJA – slovitega protiatomskega zaklonišča jugoslovanskega režima. Ogled z lokalnim vodnikom traja cca eno uro in pol. Po ogledu kosilo in vožnja proti najvišje ležeči vasi v BIH Lukomir na planini Bjelašnica. Namestitev v tradicionalni planinski koči in večerja.

 

3.DAN – SOBOTA

Dan preživimo ob individualnem pohodništvu po planini. Možnost vodenih izletov z lokalnim vodnikom (opcija z doplačilom). Nočitev v planinski koči, kot prejšnjo noč.

 

4.DAN – NEDELJA

Vožnja iz Lukomirja v smeri Zenice, Doboja, Slavonskega Broda, Zagreba in prihod v Ljubljano v poznih večernih urah.

 

V ceno je vključen prevoz v terenskih avtomobilih,  prenočišča, vodenje, vstopnina v Titov bunker in stroški lokalnih vodnikov (razen pohodništva po Bjelašnici).  Vključen je tudi 2x zajtrk v vasi  Lukomitr. Hrano na poti si potniki plačujejo sami.

Slovenski državljani potrebujejo veljavno osebno izkaznico ali potni list.

Pridružujemo si pravico do 30% spremembe programa brez denarnega povračila ali nadomestila potniku.

Glej:  VRSTE POTOVANJ

 

Cena:  270,00 Euro

 

ODHOD:

17.05.2018       Zbiramo prijave

Glej tudi:        Več o poti