Vrste potovanj in

kako potujemo

Na vseh naših potovanjih potujemo v naših ali najetih udobnih terenskih vozilih ali kombijih, kar nam omogoča popolno neodvisnost in fleksibilnost ter po potrebi možnost prilagajanja različnim situacijam. Potovanje v majhnih skupinah spodbuja tesnejše sodelovanje, pristnejše stike in bolj osebno doživljanje. V mnogih deželah je možen dostop do nekaterih krajev in vasi samo s terenskimi vozili, kar pomeni, da bomo obiskali tudi najbolj odročne kraje. To še posebej velja za tako imenovane dežele tretjega sveta. Takšen način omogoča potniku tudi bolj poglobljene izkušnje.

 

Glede na geografsko oddaljenost, značilnost dežele in časovne omejitve,  v logističnem smislu izvajamo tri vrste potovanj:

 

  1. Celotno pot opravimo s terenskimi vozili z odhodom in prihodom v Ljubljano.

  2. Celotno pot opravimo z avtomobili, vendar potnik kombinira potovanje z letalom. Potniki lahko prilagodijo program potovanja svojim zmožnostim tako, da se pred potovanjem z organizatorjem dogovorijo, na kateri točki potovanja se bodo skupini priključili ali jo zapustili.

  3. Skupaj z letalom potujemo do ciljne države, tam z najetimi avtomobili opravimo začrtovano pot in se z letalom vrnemo domov.

 

Organiziramo tudi potovanja po posebnih programih in enkratnih individualnih programih (custom made journeys). Potovanja so lahko prilagojena fotografom, snemalcem, naravoslovcem in drugim specifičnim skupinam.

 

Primer: Med drugimi smo sodelovali pri organizaciji projekta slovenskega fotografa Arneta Hodaliča »Portraits of 7 Ethiopian tribes«

 

Glej  VIDEO

Na vseh potovanjih si pridružujemo pravico do 30% spremembe programa brez denarnega povračila ali nadomestila potniku. Razlogi za to so lahko neprevozne ali zaprte ceste, slabe vremenske razmere, nepredvideni zastoji, kolone na mejnih prehodih, manjša okvara na vozilu ali gumi defekt, nenadno zaprtje kampov ali prenočišč, spremembe varnostnih razmer na določenem področju in podobne nepredvidene situacije.

 

V vseh primerih pa se bomo potrudili, da potniki dobijo več in ne manj.